Decorative swoosh

Onze Visie

We streven naar een keuken waar we een haalbare en ecologische duurzaamheid integreren met een moderne ambachtelijkheid.

Duurzaamheid is een raakpunt tussen mens en natuur waar de menselijke handelingen binnen ecologische context een wederkerig karakter hebben en zich kunnen verderzetten. Het is een kruispunt tussen samenleving en wereld waar wij als mens integraal onderdeel van zijn.

Onze overtuiging is dat duurzaamheid binnen ecologie en duurzaamheid binnen samenleving een gelijke richting is.

WE HANTEREN VOLGENDE PRINCIPES

We gebruiken zo veel mogelijk lokale producten. Alles binnen een straal van 100km komt op de eerste plaats en we gebruiken voor de rest exclusief Europese producten.

We kopen zo veel mogelijk aan bij onafhankelijke lokale verdelers. We gaan steeds op zoek naar de korte keten.

We kiezen voor producten die geteeld, geoogst en gevangen worden met grote zorg voor hun omgeving en ecologische duurzaamheid. We mijden reductieve landbouw en invasieve vangst. We volgen de seizoenen en de wilde natuur.

We streven naar een zero waste keuken.

We mijden industriële processen en werken enkel met onbewerkte of ambachtelijk bewerkte producten.

We verschuiven de verhouding naar een overwegend plantaardige voeding met dierlijke producten als uitbreiding.

Petrichor Restaurant Gent Logo

Tondelierlaan 23, Gent

RESERVEREN

DINER

woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag

LUNCH

op aanvraag vanaf 8 personen